fbpx

לייעוץ
אישי

בלוג

נכסיות המותג

מהי נכסיות המותג ואיך מודדים אותה:

כולנו מכירים את חשיבותם של המותגים בעידן הנוכחי, ומודעים לכך כי הם מהווים במידה רבה את הפנים של החברה, ובעלי השפעה מכרעת על מידת הקשר ומערכת היחסים של החברה עם קהלי המטרה שלה, כמו גם על מחזור מכירותיה ו/או על הצלחתה. אחד המושגים העיקריים הקשורים בכך הוא נכסיות המותג, כלומר הערך או המעמד השיווקי של המותג ביחס לעצמו, כמו גם ביחס למותגים אחרים בסביבת התחרות. באופן טבעי, ניכרת חשיבות רבה למעקב ולמדידת נכסיות מותג, על מנת ללמוד על מיצובו של המותג, וכפועל יוצא מכך, לבצע את הפעולות השיווקיות הנדרשות לשימור יתרונותיו, לייחוס ערכים רלוונטיים לפעילותו, כמו גם לדיוק ערכיו ומסריו, וזאת מתוך מטרה לחזק את מעמדו לאורך זמן.

התקשרו עכשיו 03-7682222 
שלחו לנו מייל

כמה מילים על מותגים ונכסיות מותגים

בעוד שמוצרים או שירותים שונים עשויים להיות דומים למדי במהותם, הרי שהמותג אמור לייצר את הבידול, וזאת באמצעות מגוון רגשות, תפיסות, עמדות או תחושות שצרכנים משייכים כלפי החברה או המוצרים שלה. למעשה, באמצעות המותג, נוצרת משמעות בקרב הצרכנים שהיא מעבר למוצר או השירות עצמו, המאפשרת להם "חיבור" רגשי המלווה בסט ערכים איתם הם מזדהים ושאותם הם משייכים למותג, ולמעשה נותנים להם את הסיבה להעדיף או לבחור מוצרים כלשהם על פני מוצרים אחרים, גם אם אין הבדל מהותי ביניהם.

בשל כך, ועל מנת לייצר יתרון תחרותי אל מול המתחרים, חברות וארגונים משקיעים משאבים רבים בקידום עקבי של המותגים שלהם, ומבצעים מהלכים מגוונים על מנת לנכס למותגים השונים את הערכים הנדרשים בהתאם לתחומי פעילותם (למשל: אמינות ובטיחות בתחום הרכב, יוקרה ונחשקות בתחום התכשיטים, חדשנות ומהירות בתחום הסלולר וכדומה).

לצד זאת, ועל מנת לוודא כי המהלכים השיווקיים אכן תומכים בקידום המותג, נעשה שימוש במגוון סקרים ומחקרי שוק, המהווים כמעין מצפן לאנשי השיווק, שמטרתם הינה ללמוד על נכסיות המותג (Brand Equity) בנקודת זמן ספציפית, כמו גם כפועל יוצא של קמפיינים שיווקיים או בהתייחסות מתמשכת לאורך זמן, וזאת על מנת ללמוד באופן אובייקטיבי ומדויק ככל הניתן, על התפתחות המותג ביחס לעצמו וביחס לסביבת התחרות.

תמוונה: שאטרסטוק
תמונה: שאטרסטוק

כיצד בודקים נכסיות מותג

בחינת נכסיות המותג מתבצעת על פי רוב באמצעות סקרים כמותיים, המאפשרים להגדיר את קהל המטרה הרלוונטי למותג, ולבחון את מגוון הנושאים המרכיבים את נכסיות המותג, ביניהם: מודעות, העדפה, תפיסות, עמדות, נכונות קנייה, נכונות המלצה וכדומה, וזאת לצד מגוון נושאים משלימים הקשורים עם מאפייני המותג, הן ביחס לעצמו והן ביחס לסביבת התחרות. על ידי כך, ניתן ללמוד על נכסיות המותג במגוון הנושאים המסבירים את משמעותו, ולזהות את הנכסים המיידיים של המותג (כאלו המייצרים עבורו ערך, ולעיתים אף יתרון תחרותי), לצד נושאים שבהקשרם עולה הצורך לבצע פעילויות שיווקיות על מנת לקדם את מעמדו של המותג אל מול סביבת התחרות. כל זאת, כמובן, תוך התחשבות במידת החשיבות של הדברים בתהליך קבלת ההחלטות והבחירה של קהלי המטרה.

למידע נוסף בנושא

קיימות שיטות ודרכים נוספות באמצעותן ניתן למדוד נכסיות מותג, והמחקרים המבוצעים בקבוצת גיאוקרטוגרפיה בהקשר זה משלבים בתוכם מודלים ייחודיים (Geo-Brand) הנתפרים באופן ייעודי לכל מותג בפני עצמו (Taylor Made), ומאפשרים לו לאתר את נקודות החוזק והחולשה אל מול סביבת התחרות בה הוא פועל, תוך הצבת יעדים לחיזוק המותג לאורך זמן.

לפרטים נוספים על מחקר נכסיות מותג ומגוון האפשרויות העומדות בפניכם, לחצו כאן או התקשרו לטלפון 03-7682222, ונשמח לעמוד לרשותכם.

 

גיאוקרטוגרפיה, המחלקה למחקרי שוק, שיווק ודעת קהל |